U bevindt zich hier: homedaktuinen • het systeem

Uitgekiend systeem,
ongekend resultaat.beregeningscomputer voor het bewateren van daktuinen

 

De bakken

De bakken zijn gemaakt van ongekend duurzaam, lichtgewicht polyester. De bakken zijn gerend van vorm (dit houdt in dat ze aan de onderkant smaller zijn). Dit heeft als voordeel dat als de grond in de bak bevriest, de grond naar boven toe kan uitzetten, Hierdoor vriezen de bakken in de winter niet kapot, u kunt ze bij vorst dus gewoon buiten laten staan.

De bakken zijn aan de zijkant voorzien van ontwateringsgaten. Hierdoor blijft er altijd voldoende water in staan voor de voeding van uw planten, maar kan overvloedig water wel uit de bak lopen. Hiermee voorkomt u dat uw planten verdrinken en dat de bak onnodigg zwaar wordt doordat er te veel water in blijft staan.

De inhoud

De bakken worden gevuld met een combinatie van kleikorrels, voor de drainage, en potgrond. Deze grond kan 50% meer vocht vasthouden dan gewone grond, waardoor de planten een betere voeding krijgen. In deze ondergrond kunt u vaste beplanting plaatsen waar u jaren plezier van kunt hebben, maar u kunt natuurlijk ook zomergoed in de bakken plaatsen.

Besproeien

Schouten kan voor u ook een compleet bewateringssysteem leveren. Deze computergestuurde oplossing neemt u veel werk uit handen. De klokgestuurde computer zorgt, afhankelijk van de soort beplanting, op vooraf ingestelde tijden de bewatering van de beplanting. Het enige wat u nog hoeft te doen is in de winter de kraan dicht te draaien en het water uit de leidingen te laten lopen!

En de rest...

De rest kan naturlijk ook aangekleed worden. Schouten groen heeft een uitgedreid assortiment van lichtgewichtmaterialen, speciaal geschikt voor dakterras of balkon. Hiermee maakt u een harmonieus stijlvol geheel. U waant zich zo in uw eigen hangende tuin van babylon.

Tip

Bomen worden vaak te diep geplant. Houd bij het planten de entplaats steeds een 20-tal cm boven de grond. Meestal staat het wortelgestel dan vanzelf op de goede diepte. De bovenste wortels dienen net onder de grond te zitten. tekening van de entplaats van een boom